Zde může být vaše reklama.
Středa 24.4.
Svátek má Jiří
Menu

Rozhodla penalta Fotbalisté SK Sigma v Budějovicích prohráli

Fotbalisté SK Sigma v Budějovicích prohráli

foto: dynamocb.cz

12. 12. 2021 - 16:56

V 18. kole FORTUNA:LIGY hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc v Českých Budějovicích. Bylo to jejich třetí podzimní střetnutí s Dynamem, když předchozí dvě skončily nerozhodně. Tentokrát to dopadlo jinak. Hanáci dohrávali v deseti bez vyloučeného záložníka Gonzáleze, prohráli o gól z pokutového kopu tři minuty před koncem.

Opět nemohl trenér Václav Jílek složit tým tak, jak by si představoval, znovu bylo absencí hodně. Hrát nemohli útočníci David Vaněček, Jakub Yunis, Pavel Zifčák, Jan Fiala a Jegor Golenkov, scházel i nejlepší podzimní střele Martin Hála, obránce Juraj Chvátal a záložník Radim Breite. Do nominace se nevešel záložník Jakub Matoušek. Poprvé v sezoně chytal v ligovém utkání brankář Jan Stejskal, který je v klubu na hostování ze Slavie Praha. A po nemoci se vrátil zpět do základní sestavy útočník Antonín Růsek.

Start utkání byl opatrný z obou stran. V 6. minutě kopala Sigma první roh. Hlavou po něm hlavičkoval Hubník, ale nepřesně. Pak hosté rozehráli dobrou útočnou akci, ale pokazil ji González nepřesnou přihrávkou. Vzápětí poprvé zahrozilo Dynamo, naštěstí pro Sigmu střílel Bassey nepřesně. Pak byli chvíli o něco aktivnější domácí. Ale v 16. minutě vyrazili hosté do nadějné protiakce, jenže ji zakončil nepřesný centr Zmrzlého zleva. Pak o čtyři minuty později kopaly svůj první roh Budějovice, olomoucká defenziva situaci ustála bez potíží. Sigma se snažila být aktivní směrem dopředu, ale v ofenzivě chyběla přesnost. Ve 29. minutě měla obrovskou šanci. Zmrzlý našel skvěle Růska, který z jedenácti metrů minul levou tyčku. Deset minut před pauzou nejprve dobrou možnost zkazil špatnou přihrávkou González, pak zkusil nacentrovat a Daněk hlavou z malého vápna minul. To se Hanákům vymstilo, protože prakticky z protiútoků poslal Dynamo do vedení Bassey. Jeho střelu ještě zblokoval Hubník, ale brankář Stejskal nestačil zareagovat. Takže po první půlce musela Sigma dohánět jednobrankové manko.

Do druhé půlky trenér Jílek posílil ofenzivu, ze hry šel stoper Poulolo, nastoupil Zahradníček. Ve 47. minutě zazlobili domácí, zdálky napřáhl Mršić, minul pravou tyčku. O šest minut později byl v další nebezpečné situaci domácí Van Buren, jeho ránu stačil Hubník zblokovat na roh. Ten Hanáci v klidu přestáli. Ovšem pak už se hosté vrátili zpět na dosah bodového zisku. Po přihrávce Růska byla první střela Gonzáleze zblokována, ale opakovanou ráno pravačkou z voleje už španělský záložník trefil krásně a tak, že domácí brankář neměl nárok. To bylo v 56. minutě. O tři minuty později kopala Sigma třetí roh v utkání. Zakončil po něm Zmrzlý, ale jen tam, kde byl připravený brankář. V 65. minutě měli Hanáci štěstí, když volný Čavoš na malém vápně zakončil nepřesně. Dvacet minut před koncem kopala Sigma standardku za faul na Daňka. Ale byl z toho jen další roh pro hosty. Bylo to bez ohrožení brány. V 76. minutě byl po druhé žluté kartě byl po druhé žluté kartě vyloučen González. A Sigmu ještě čekala fuška. Chvíli poté měl velkou šanci Čolič, byl z toho jen roh. Hosté se pak v oslabení bránili. Šest minut před koncem zahrál po centru zprava Látal odražený míč rukou. Sudí Krejza šel po konzultaci s VAR zkontrolovat video. A nařídil pokutový kop. Ten proměnil Čolič.

„Nebyli jsme daleko od zisku bodů. Možná jsme si alespoň jeden zasloužili. V první půli jsme nedokázali proměnit šanci, Dynamo se naopak trefilo díky Basseymu. Reagovali jsme na nepříznivý vývoj změnou rozestavení a ve druhé půli jsme byli jasně lepším týmem. Zaslouženě jsme vyrovnali, soupeř hrozil jenom z brejků. Rozhodla červená karta Pabla Gonzáleze a následná nešťastná penalta," řekl trenér SK Sigma Václav Jílek, který hanácký tým vedl ligovém zápase po sté.

„Jsem strašně rád, že jsme to zvládli za tři body a konečně Olomouc porazili. První poločas byl z naší strany dobrý, vytvořili jsme si vedení. Z ojedinělé střely jsme dostali ve druhé půli na 1:1. Po červené kartě se hrálo na jednu branku a těší nás, že jsme to zvládli," uvedl trenér Dynama David Horejš.

Dynamo České Budějovice – SK Sigma Olomouc 2:1 (1:0)

Branky: 36. Bassey, 88. (pen.) Čolič - 56. González. Rozhodčí: Krejsa – Leška, Slavíček. ŽK: Talovierov – González, Spáčil. ČK: 76. po 2. ŽK González. Diváci: 903.

Č. Budějovice: Vorel – Čolić, Havel, Talovierov, Králik, Mršić (90. Skovajsa)– Van Buren (81. Mihálik), Čavoš, Valenta (78. Hellebrand) –Škoda, Bassey. Trenér David Horejš.
SK Sigma: Stejskal – Poulolo (46. Zahradníček), Hubník, Vepřek – Látal (89. Beneš), Greššák (79. Greššák), Spáčil, Daněk, González, Zmrzlý - Růsek. Trenér Václav Jílek.

Další články