Zde může být vaše reklama.
Čtvrtek 25.4.
Svátek má Marek
Menu

Mažoretkám se dařilo Kompletní sbírka kovů z mistrovství republiky

Kompletní sbírka kovů z mistrovství republiky

28. 05. 2019 - 15:29

O uplynulém víkendu se uskutečnil další ročník Mistrovství České republiky, které se již tradičně konalo v Ronově nad Doubravou. Na tomto sportovním klání měla mažoretková a twirlingová skupina STARLETTE České Budějovice tři želízka v ohni, respektive čtyři.

Čtyři děvčata bojovala ve třech disciplínách – Veronika Kadlecová a Alexandra Vaněčková v disciplíně Sólo s hůlkou a rekvizitami a Barbora Ježková společně s Michaelou Šramovou předvedly svůj talent v Duu s hůlkou a rekvizitami. Této soutěži předcházely dlouhé přípravy a mnoho hodin strávených v tělocvičně. Zmíněné disciplíny jsou náročnější v tom, že kromě propojení tanečních prvků a složité práce s hůlkou musí děvčata také ovládat další náčiní (např. gymnastické stuhy, obruče a další různé kulisy), která jim pomáhají realizovat rodiče.

Celý proces vytváření soutěžních skladeb se tedy mnohdy stává záležitostí celých rodin, nejen samotných děvčat. Každá choreografie má své téma, které dívky musí vyjádřit.

Klub se pyšní stoprocentní úspěšností na této vrcholné republikové soutěži, jelikož děvčata ze všech tří soutěžních vystoupení přivezla do Českých Budějovic kompletní sbírku medailí. Veronika Kadlecová již po sedmé v této disciplíně vybojovala titul nejvyšší, a to titul Mistryně České republiky. Její vystoupení sklidilo velký úspěch nejen u poroty, která ji ohodnotila nejvyššími body a okomentovala skladbu samými superlativy bez výtky, ale i u široké veřejnosti.

Další sólistka, Alexandra Vaněčková, vybojovala ve velké konkurenci skvělých závodnic nádherné 2.místo a titul Vicemistryně České republiky. Svým výkonem si získala publikum ronovské haly. Druhý den nás reprezentovala Michaela Šramová a Barbora Ježková v soutěži dvojic. Děvčata oslnila porotu a slzička ukápla, když se jim na krku houpala ta vysněná bronzová medaile. Kromě titulů mistra, vicemistra a II. vicemistra České republiky vezeme domů rovněž dvě nominace na říjnové mistrovství Evropy do italského Lignano Sabbiadoro, kde nás budou reprezentovat Veronika Kadlecová a Alexandra Vaněčková. Veronika bude i letos obhajovat titul Mistryně Evropy.

Mimo jiné se děvčata z budějovického klubu připravují na blížící se Světový pohár v twirlingu a následné Grand Prix, obě soutěže se konají začátkem srpna ve francouzském Limoges. Jelikož je celá akce opět finančně velmi náročná, dívky si na internetu založily projekt „Startovač“, kde jim může kdokoliv přispět na jejich cestu a za svůj příspěvek si vybrat dáreček, který mu přijde domů. Pokud by se našel někdo, kdo by chtěl děvčata, byť symbolickou stokorunou, podpořit, může si zadat do vyhledávače následující odkaz: https://www.startovac.cz/projekty/z-jihu-cech-do-sveta-s-twirlingem/ Každá pomoc je vítána a děvčata ji velmi ocení. Děkujeme!

Další články