Lanýžové degustační menu
Úterý 22.10.
Svátek má Sabina
Menu

Přichází osobnost Motor posílí Matouš Venkrbec, bývalý kapitán Prostějova

Motor posílí Matouš Venkrbec, bývalý kapitán Prostějova

23. 05. 2019 - 15:39

Matouš Venkrbec, nedávný kapitán Prostějova, se stal novou posilou českobudějovického Motoru. Hráč s mimořádným osudem přitom už před několika lety uzavřel kariéru, aby se po několika letech pauzy k hokeji vrátil v lepší formě, než dřív.

Jeho příběh se v hokejovém prostředí vymyká tisícům ostatních. Útočník Matouš Venkrbec si zahrál za juniorskou reprezentaci, v Olomouci měl nakročeno ke skvělé kariéře, ale hokej mu přestal dávat smysl. "Ožíval jsem ve vztahu s Bohem a otevíraly se mi nové obzory," tvrdí Venkrbec, který si dal tříletou pauzu, stihl vystudovat dvě vysoké školy včetně oboru teologie a poté nechal se přemluvit k návratu na hokejovou scénu. Zahrál si play off extraligy v Pardubicích, nyní prostějovský kapitán odchází na jih Čech.

„Matoušovi chceme poděkovat za jeho práci, kterou pro klub udělal. Shodli jsme se s ním, že začal stagnovat a vytrácela se u něj motivace posouvat se dál. Někdy je potřeba udělat změnu, aby se ve vás opět zažehl plamen touhy něčeho dosáhnout," uvedl prostějovský trenér Jiří Vykoukal.

 

Další články