Zde může být vaše reklama.
Pátek 26.4.
Svátek má Oto
Menu

Písecké házenkářky se zachránily

Písecké házenkářky se zachránily

16. 05. 2019 - 10:17

Házenkářky Sokola Písek budou hrát interligu i v novém soutěžním ročníku. V předposledním kole play-out vyhrály o gól v Plzni po dramatickém druhém poločase.

První poločas předposledního zápasu nadstavbových bojů o 5. – 8. místo v Plzni ovládl Písek. V úseku hry mezi 6. a 16. minutou domácí tým ani jednou neskóroval, naopak Písek sypal do sítě Plzeňanek míč za míčem, konkrétně se Písečanky trefily osmkrát a vytvořily si tak vysoký náskok 11:3. Domácí už do přestávky manko nezkorigovaly.

To v závěru druhé půle to bylo všechno jinak. Ve 46. minutě to bylo 15:24 a zdálo se být rozhodnuto. Pak ale přišel výpadek Písku, Plzeňanky naopak roztočily svůj brankostroj a po sedmi přesných trefách korigovaly na 22:24, v poslední minutě Svobodová vyrovnávala na 25:25. Poslední minuta byla dramatická, červenou kartu třeba viděla zkušená reprezentantka Kvášová, která osmnáct vteřin před koncem strhla protihráčku. Už předtím byly v úvodu závěrečné desetiminutovky vyloučeny Poslední a Bušauerová. Šťastnější byl ale nakonec přece jen Písek, jemuž výhru a záchranu vystřelila poslední trefou v zápase Pešková.

DHC Plzeň – Sokol Písek 25:26 (8:17)

Nejvíce branek: Galušková 7, Šmrhová 4, Oravcová 4 - Pešková 8/2, Kvášová 8/1, Šetelíková 3. Rozhodčí: Frieser, Kavulič. Sedmimetrové hody: 4/1 - 3/3. Vyloučení: 4 (ČK Bušauerová, přímá ČK Poslední) :6 (přímá ČK Kvášová). Diváci: 157.

Další články