Zde může být vaše reklama.
Pátek 26.4.
Svátek má Oto
Menu

Do letňáku i v září na koncert filmové hudby nebo Hříšný tanec

Do letňáku i v září na koncert filmové hudby nebo Hříšný tanec

foto: České Budějovice

31. 08. 2020 - 09:51

I když prázdniny skončily, Letní kino Háječek vám během září nabídne ještě pět speciálních přídavků. Zajít můžete na divadlo, koncert filmové hudby a především na Hříšný tanec, o který realizační tým dva měsíce bojoval a nakonec dokázal získat práva až z Los Angeles.

Září odstartuje divadelní představení Můj sluha Saturnin a to v pátek 4. září od 19:00 Vstupenky jsou v předprodeji online za zvýhodněnou cenu 140 Kč. Koupit si je můžete na www.kinohajecek.cz až do čtvrteční půlnoci. Komedii uvádí Marešova divadelní společnost a na prknech se můžete těšit na českobudějovické herce a herečky.

Divadlo vystřídá druhý den, tedy v sobotu 5. září, předpremiéra nové české pohádky Princezna zakletá v čase. Budějčáci v letňáku budou první, kdo pohádku uvidí. Na předpremiéru navíc osobně dorazí zástupci filmu a to konkrétně herečky Eliška Křenková a Tereza Holé. Vstupné je pouhých 50 Kč. “Chtěli jsme pro děti připravit na závěr sezóny něco opravdu speciálního a rozhodli jsme se cenu nezvýšit a ponechat ji pro všechny za pouhých padesát korun, aby mohl přijít každý” říká Kristýna Novotná, členka týmu, který letňák provozuje. Jeden z vrcholů nás pak čeká v neděli 6. září od 20:00. Koncert filmové hudby představí čtyřicetičlenný Jihočeský symfonický bigband, který se sejde na pódiu Letního kina Háječek u příležitosti zakončení letní filmové sezóny a uctění památky nedávno zesnulého mistra filmové hudby Ennia Morriconeho.

“Z díla Ennia Morriconeho se můžete těšit na celkem pět skladeb včetně nezapomenutelné melodie k filmu Tenkrát na západě. Večer doplní další slavné filmové melodie ze stříbrného plátna,” prozradil o koncertu Milan Pleva, další z členů provozovatelů Háječku.

Druhý zářijový víkend přinese poslední dvě události. Tou páteční 11. září je projekce filmu Slunce, seno, jahody, který si v anketě zvolili sami diváci. Před projekcí se můžete těšit na živou hudbu v podání dechovky a stylové vesnické občerstvení.

A sobota 12. září nabídne poslední tanec sezóny. Film, o který museli provozovatelé letňáku opravdu zabojovat, aby ho pro Budějčáky získali. Milan Pleva přibližuje, jak vše vzniklo: “Už před třemi měsíci jsme se zeptali, jaký zahraniční film by si diváci v Háječku přáli úplně nejvíc. A vyhrál Hříšný tanec. Bohužel jsme až následně zjistili, že jsme skutečně v háječku, protože žádný český distributor nevlastní práva pro takovou projekci. Nevzdali jsme to a pokusili se práva získat přímo od produkční společnosti.”

To se nakonec provozovatelům podařilo a před několika dny podepsali smlouvu se studiem v Los Angeles. Díky tomu bude úplně poslední večer patřit Hříšnému tanci. Neseďte doma v koutě a přijďte si užít poslední večer v Letním kině Háječek. Kromě filmu na vás budou čekat i ukázky tanců a taneční workshop.

Vstupenky si doporučují provozovatelé koupit raději dopředu na www.kinohajecek.cz. Několikrát se během sezóny totiž přihodilo, že bylo vyprodáno a ne na všechny zájemce se dostalo.

Program:
Pá 4.9. od 19:00 Divadlo: Můj sluha Saturnin (Marešova divadelní společnost)
So 5.9. od 20:00 Princezna zakletá v čase (předpremiéra české pohádky za účasti herců)
Ne 6.9. od 20:00 Koncert filmové hudby a pocta Ennio Morriconemu
Pá 11.9. od 20:00 Slunce, seno, jahody (tematický večer s živou hudbou a filmem dle volby diváků)
So 12.9. od 20:00 Hříšný tanec (tematický večer s tancem a filmem dle volby diváků)

Další články