Zde může být vaše reklama.
Sobota 20.4.
Svátek má Marcela
Menu

Letní kino Háječek má nového provozovatele

Letní kino Háječek má nového provozovatele

foto: České Budějovice

19. 05. 2020 - 08:20

Do vypsaného výběrového řízení na nájemce a provozovatele areálu letního kina Háječek se v řádném termínu přihlásili tři uchazeči. Z jejich předložených koncepcí provozování kina vybírala rada města na svém mimořádném zasedání 14. května budoucího nájemce.

„Nesoutěžilo se na ekonomické ukazatele, ty byly pevně dané městem v podmínkách soutěže, ale o koncept příštího provozování,“ přiblížil podmínky výběru náměstek primátora Juraj Thoma. A právě celkové dramaturgické pojetí, jasná marketingová linie a ekonomická rozvaha spolu se zjevně velikým odhodláním a nadšením uchazeče zaujalo radu města natolik, že na období od 15. června 2020 do 31. srpna 2022 vybrala za nájemce letního kina Háječek zapsaný spolek Asociace jihočeských audiovizuálních tvůrců z Českých Budějovic. „Líbí se mi, jak vítěz uvažuje nejen o filmové dramaturgii, která by vyváženě přinášela filmovou klasiku i hollywoodské premiéry, ale i o doprovodných programech, jimiž chce nabídnout publiku hudební, divadelní nebo taneční performance, a to ať už před samotným promítáním nebo jako samostatný program,“ přiblížil některé záměry nájemce kina náměstek Thoma.

Pro veřejnost důležitou informací je, že vstupné bude opět jednotné, a to ve výši 50 Kč. Město České Budějovice se bude roční dotací 600 tis. Kč podílet na dorovnání přímých nákladů na jednu vstupenku, které si nárokují distributoři filmů.

Další články