Zde může být vaše reklama.
Středa 24.4.
Svátek má Jiří
Menu

Část Vrchlického nábřeží dostane nový chodník

Část Vrchlického nábřeží dostane nový chodník

foto: Mapy Google

31. 07. 2019 - 09:00

Na základě výběrového řízení byla uzavřena smlouva o dílo na rekonstrukci chodníku v úseku ulic U Tří lvů – Mánesova na západní straně Vrchlického nábřeží podél základní a střední průmyslové školy.

„Celkem bude opraveno 160 m chodníku o ploše 430 m2 za více než jeden milion korun. Práce začnou 1. srpna 2019 a potrvají 60 dní. Stávající asfaltový povrch bude odstraněn, upraví se výška obrubníků a položí se tam nová zámková dlažba. Součástí stavby je také úprava přejezdu u vykládací rampy u školní jídelny a sjezdu na dvůr základní školy,“ říká k rozsahu prací náměstek primátora Ivo Moravec. Podél  opravovaného chodníku jsou tři bytové domy. „Vodovodní přípojky k nim jsou asi šedesát let staré, proto jsme oslovili tamní obyvatele, že pokud si chtějí výměnu přípojek zajistit, tak mají možnost, “dodává náměstek.

Odbor dopravy a silničního hospodářství stanovuje přechodnou úpravu provozu na pozemní komunikaci v ulici Vrchlického  nábřeží, Alešova pro zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu po dobu realizace opravy povrchu chodníku v úseku ulic Alešova - Mánesova (1. fáze), dále ulic Alešova - U Tří lvů (2. fáze).

Termín: 1. 8. – 15. 10. 2019

Dopravní značení B28 – zákaz zastavení bude osazeno min. 7 dnů předem.

Další články