Zde může být vaše reklama.
Úterý 16.4.
Svátek má Irena
Menu

České Budějovice chystají plošnou deratizaci

České Budějovice chystají plošnou deratizaci

foto: Pixabay

31. 01. 2020 - 14:00

Účinnému boji proti zvýšenému výskytu hlodavců předcházelo sepsání obecně závazné vyhlášky. K jejímu znění se vyjádřili hygienici i další odborníci.

„V pondělí 3. února bude předložena na jednání rady města a po případném připomínkování bude v konečném znění na programu zastupitelstva 17. února,“ říká náměstek primátora Ivo Moravec. Na území Budějovic se vyskytuje asi 4 až 5 hlodavců na jednoho obyvatele, což je kolem 400 000. K jejich eliminaci dochází ohniskovou deratizací dvakrát ročně, na jaře a na podzim.

„Potkani se ale velice rychle množí a kvůli tomu jsou před člověkem pořád napřed. I proto je třeba spojit síly a společně proti nim zakročit. Celoplošná deratizace počítá se součinností občanů! Město totiž může hlodavce hubit jenom na svých pozemcích, plochách či veřejných prostranstvích, ale ne v jednotlivých domácnostech a na soukromém majetku. Proto je třeba, aby si to lidé uvědomili a pomalu se na společné tažení proti potkanům začínali připravovat. Přesné instrukce obsahuje zmiňovaná vyhláška a my se její osvětě budeme samozřejmě náležitě věnovat,“ dodává náměstek.

Další články