Zde může být vaše reklama.
Čtvrtek 25.4.
Svátek má Marek
Menu

České Budějovice jsou teď dostupnější

České Budějovice jsou teď dostupnější

foto: České Budějovice

17. 12. 2019 - 09:00

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) otevřelo v úterý 10. prosince očekávanou část dálnice D3 Ševětín-Borek dlouhou 10,7 kilometru. Podle mluvčího ŘSD Jana Rýdla byly náklady na stavbu 1,27 miliardy korun. Dálnice je náhradou za silnici I/3, která již nevyhovuje dopravním nárokům. Díky D3 se zvýší nejen rychlost a bezpečnost, ale i komfort jízdy směrem k hlavnímu městu.

Za účasti ministra dopravy Vladimíra Kremlíka a zástupců dalších subjektů, které se na realizaci projektu podíleli, slavnostně přestřihl pásku i primátor Českých Budějovic Ing. Jiří Svoboda. „Jsem rád, že je naše jihočeská metropole zase o krůček blíže tomu, aby byla napojena na evropskou dálniční síť“, uvedl Jiří Svoboda.

Význam stavby ještě vzroste po dobudování dalších navazujících úseků dálnice D3, které ŘSD v současnosti realizuje. „Nově otevřený úsek plynule naváže na již rozestavěný obchvat Českých Budějovic, ale úplně spokojený budu v momentě, až uvidím blížící se České Budějovice z dálnice vedoucí od rakouských hranic“, dodal ještě primátor Svoboda.

Další články