Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

Kraj chatu neprodá Chata Mládí, kterou vlastní kraj, má projít rekonstrukcí

Chata Mládí, kterou vlastní kraj, má projít rekonstrukcí

foto: Hotel levně

16. 07. 2019 - 10:29

Jihočeský kraj je vlastníkem chaty Mládí na šumavském Zadově. Mnozí pamětníci tam v rámci střední školy absolvovali lyžařský výcvik. Ten je ostatně součástí povinného středoškolského vzdělávání i dnes. Téměř polovina žáků se jej přitom nemůže zúčastnit, protože to jejich rodinám neumožňuje ekonomická situace. Řada lyžařských zájezdů doma i v cizině je totiž nad jejich finanční možnosti.

V určité době se na jednáních kraje objevila tendence oba objekty, které jsou součástí chaty Mládí, prodat. Důvodem byl údajný nezájem o zdejší ubytování a špatný stav objektu. Vedení Jihočeského kraje se ale rozhodlo toto horské zařízení ve svém majetku zachovat. To znamená neprodat a opravit zařízení tak, aby prostory odpovídaly současným trendům. Chceme tím především umožnit našim středním školám, aby tu mohly pořádat již zmíněné lyžařské kursy. Za velmi příznivé ceny a v moderních prostorách.

Přes léto by se měl objekt pronajímat i jiným návštěvníkům, kteří projevují o zdejší rekreaci zájem, a odrazuje je pouze špatný stav objektu. Kraj, jako dobrý hospodář, samozřejmě usiluje o to, aby se peníze vynaložené na jeho rekonstrukci vrátily zpět do rozpočtu.

Tímto záměrem se zabývala poslední rada kraje 20. června a vzhledem k potřebám našich středních škol jej podpořila. Záměr pochopitelně předloží k projednání Zastupitelstvu JčK. Bez jeho souhlasu nelze realizovat žádnou investiční akci. 

O objekt a případnou rekonstrukci se momentálně stará Krajské školní hospodářství.

Další články