Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

Památkou roku je českobudějovická Solnice

Památkou roku je českobudějovická Solnice

foto: Archiv

22. 06. 2020 - 07:13

Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska vyhlásilo ve středu 18. června 2020 výsledky soutěže za nejlepší projekt a realizaci obnovy nemovité kulturní památky, budovy nebo souboru staveb - Památka roku.

"Vítězství je naše! Českobudějovická Solnice si ho moc zaslouží. Vřelé poděkování patří velkorysému investorovi, celému realizačnímu týmu a především Václavu Študlarovi," uvedl s potěšením náměstek primátora a místopředseda Sdružení Tomáš Bouzek.

Rekonstrukce historické budovy z roku 1531 si dávala načas a po různých peripetiích začala na podzim 2017. Nyní je z ní vyhledávaná restaurace. Vyřešit se muselo také technické zázemí, které je ve zrekonstruovaném objektu na rohu ulic Hroznová a Česká. Budovy spojuje unikátní síť potrubní dopravy s pivovodem pod Piaristickým náměstím, což je neobvyklé. Solnice už získala Cenu města, kterou primátor Jiří Svoboda předal panu Václavu Študlarovi vloni a také Cenu Svazu podnikatelů ve stavebnictví ČR za citlivou a mimořádně zdařilou realizaci záměru investora, jeho pokoru při obnově objektu, volbu projekčního i realizačního týmu a za snahu o maximální zachování autentičnosti.

Další články