Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

PŘEHLEDNĚ: V Česku dnes otevírají obchody a další služby

PŘEHLEDNĚ: V Česku dnes otevírají obchody a další služby
Minulé rozvolnění obchodů v nákupní galerii, prosinec 2020.

foto: Lukáš Blokša

10. 05. 2021 - 08:07

Všechny doposud zavřené obchody a také celá řada služeb dnes díky vládnímu rozvolňování může po několika měsících opět otevřít své provozovny. Lidé se tak nově dostanou do obchodů s oblečením, botami, elektrem. A poté, co od minulého týdne mohou ke kadeřníkovi, si od dneška mohou skočit na masáž.

Kromě otevřených provozoven a obchodů mohou lidé nově chodit na ulici bez respirátoru. A to pokud jsou v dostatečné vzdálenosti od jiných lidí a sami, případně se členy své domácnosti. Ve vnitřních prostorách jsou respirátory i nadále povinné.

Vláda dnes bude jednat o dalším rozvolňování, které by mohlo přijít už příští pondělí. V případě příznivé epidemické situace by mohly otevřít zahrádky restaurací.

Návrat do škol v rámci rotačního systému čeká také na žáky druhých stupňů základních škol, nižšího stupně šestiletého a osmiletého gymnázia. Do lavic se vrátí také žáci prvních čtyř ročníků osmiletého vzdělávacího programu konzervatoře a obnovena je i klinická a praktická výuka u všech ročníků vysokých škol. Změn se dočkají také školky. Ty mohou být nově otevřené všechny. A to bez testování i roušek u dětí.

Další články