Zde může být vaše reklama.
Čtvrtek 25.4.
Svátek má Marek
Menu

Původci odpadů se musejí nahlásit

Původci odpadů se musejí nahlásit

foto: Pixabay

15. 02. 2020 - 11:40

V polovině února každoročně končí termín, kdy větší původci odpadů musejí splnit důležitou agendu. Tou je ohlašovací povinnost ze zákona o odpadech, tedy podání Ročního hlášení o produkci a nakládání s odpady v předcházejícím roce.

„Týká se to pouze těch, kteří překračují stanovený limit 100 kg nebezpečného nebo 100 tun ostatního odpadu za rok. Jde o provozovatele zařízení ke sběru a zpracování autovraků i elektroodpadů, stavební a opravárenské firmy, řemeslníky, lékaře, školy, obce a další,“ říká náměstek primátora Ivo Moravec. Odbor ochrany životního prostředí českobudějovického magistrátu je správcem odpadové evidence za správní obvod s rozšířenou působností pro 79 obcí.

„Data zaslaná původcem odpadů stahujeme, ověřujeme, zajišťujeme opravy, následné kontroly a celkovou správu,“ vysvětluje Martina Růžičková z odboru ochrany životního prostředí s tím, letos je zatím aktuálně ověřeno kolem 1225 hlášení.

„Předpokládáme, že ještě několik stovek lidí a společností podá hlášení po termínu. I taková jsme schopni během března zpracovat a zahrnout do celostátního přehledu,“ dodává Martina Růžičková.

Další články