Zde může být vaše reklama.
Čtvrtek 2.5.
Svátek má Zikmund
Menu

Odstavné parkoviště Řidiči mají k dispozici 438 míst k parkování už ode dneška

Řidiči mají k dispozici 438 míst k parkování už ode dneška

foto: České Budějovice

19. 08. 2019 - 09:00

Druhá část odstavného parkoviště v Jírovcově ulici je dokončena a od dnešní osmé hodiny ráno přechází do režimu předčasného užívání stavby, což uvítají řidiči, kteří jedou do Budějovic.

"K dosavadním stáním nově přibylo dalších 257 míst, takže dohromady je v Jírovcově 438 míst, kde mohou řidiči pohodlně parkovat se svým vozidlem. A navíc mají i nadále možnost využívat pro cestu do centra bezplatnou linku městské hromadné dopravy č. 23, která je doveze až na náměstí Přemysla Otakara II.," říká náměstek primátora Viktor Lavička.

Stání mají betonovou vegetační dlažbu, komunikace jsou z asfaltového betonu a krátké chodníkové trasy ze zámkové dlažby. Odvodnění ploch je zajištěno pomocí vsakovacích příkopů a na parkovišti jsou umístěny také přístřešky pro jízdní kola, oplocení a svislé dopravní značení včetně náhradní výsadby.

„Součástí realizace bylo také uložení chrániček, podzemních a datových kabelů pro závory, platební terminály, kamery a další části zabezpečení parkoviště,“ uvedl k celkové investici za více než 40 milionů korun náměstek primátora Petr Holický.  

Velmi dobrou zprávou pro řidiče je i fakt, že ceník parkování zůstává nezměněn a platbu lze provést u jednoho z pěti automatů v hotovosti či bezkontaktní platební kartou, ale i přes aplikaci Sejf, kterou lze stáhnout do jakéhokoli mobilního zařízení.

Další články