Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

Za necelé 3 miliony Stavební úpravy otevřeného příkopu zabrání vylití vody

Stavební úpravy otevřeného příkopu zabrání vylití vody

foto: České Budějovice

03. 09. 2019 - 12:00

Mezi zpevněnou cestou a oplocením přilehlých průmyslových areálů v ulici Elišky Krásnohorské se nachází otevřený dešťový příkop, na kterém je osazeno množství propustků, nad nimiž jsou málo využívané vjezdy do areálů. Místy je dešťový příkop mělký, například v křižovatce ulic Elišky Krásnohorské a  Jiřího z Poděbrad, takže při intenzivnějších srážkách dochází k jeho částečnému vylití a zatopení přilehlých nemovitostí.

„Proto je nevrženo prohloubení a zpevnění koryta a úprava čtyř propustků. Příkop je také využíván k odvádění vytékající vody z požeráku rybníka Hliník, srážkových vod z přilehlé základní technické vybavenosti,  části srážkových vod z areálů a jsou do něj svedeny i povrchové vody z ulice Elišky Krásnohorské, a protože má malou kapacitu, dochází tam k záplavám. Avizované stavební úpravy zlepší odtokové poměry v této lokalitě," říká náměstek primátora Petr Holický s tím, že koryto příkopu bude upraveno v délce 374 metrům.

Na dně bude osazen betonový příkopový žlab a na svazích zatravňovací betonová dlažba. „Úpravy ze 2,9 milionů korun začnou v září a potrvají asi tři měsíce," dodává náměstek.

Další články