Zde může být vaše reklama.
Sobota 20.4.
Svátek má Marcela
Menu

Chtěl jim utéct Strážníci poznali v jedoucím taxíku celostátně hledaného muže

Strážníci poznali v jedoucím taxíku celostátně hledaného muže

foto: Pixabay

10. 09. 2019 - 09:43

Služeb taxislužby využil v neděli večer celostátně hledaný pětadvacetiletý muž z Prachaticka. Při výkonu své běžné činnosti v ulicích města ho však poznali českobudějovičtí strážníci. Hledaný muž se pokusil o útěk. Neúspěšně. Strážníci ho po rychlém zásahu předali do rukou policistů v poutech.

V neděli 8. září krátce před jedenáctou hodinou večerní prováděla hlídka městské policie běžnou kontrolní činnost v městské části Rožnov. Ve vozidle taxislužby, které právě projíždělo kolem, strážníci náhle zahlédli známou tvář. Ta patřila jim známému muži, jehož fotografie právě figurovala v policejní databázi celostátně hledaných osob. Strážníci okamžitě informovali své kolegy, kterým se podařilo vozidlo zastavit na Rudolfovské třídě.

Strážníci následně vyzvali k předložení osobních dokladů řidiče vozidla i jeho jediného spolujezdce. Přepravovaný muž však zřejmě neměl v úmyslu se strážníky spolupracovat a pokusil se z vozidla utéci. Strážníci okamžitě zasáhli a za použití donucovacích prostředků muži nasadili služební pouta. Jak se vzápětí ukázalo, jednalo se skutečně o celostátně hledaného pětadvacetiletého muže z Prachaticka. Strážníci ho poté v poutech převezli na Obvodní oddělení Policie ČR, kde ho předali do rukou policistů k dalšímu opatření.

Další články