Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

KDO SE K NĚMU PŘIDÁ? Trikolóra hnutí občanů, nová strana Václava Klause mladšího

Trikolóra hnutí občanů, nová strana Václava Klause mladšího

04. 06. 2019 - 11:12

Nové uskupení Václava Klause mladšího se podle všeho bude jmenovat Trikolóra hnutí občanů. Název byl včera registrován u Úřadu pro průmyslové vlastnictví.

Dlouhé spekulace o názvu nové partaje jsou podle všeho pryč - Václav Klaus mladší si dnes zaregistroval název Trikolóra hnutí občanů a podle jména se nakonec nejedná o stranu, ale o politické hnutí. Informaci se Večerníku podařilo získat ze zdrojů blízkých Klausovu uskupení.

Hnutí nadále jedná o členech, takže je otázka, jak se k nově vzniklému subjektu postaví vyloučení členové SPD z Moravskoslezského kraje v čele s poslancem Lubomírem Volným. Pokud je vůbec bude Klausovo hnutí chtít.

Klaus se svými spolupracovníky v současné době objíždí regiony a ustavuje obecní buňky. Snaží se lovit známé tváře, které by se do hnutí zapojily.

V tuto chvíli je jasné, že se k uskupení připojí Zuzana Majerová Zahradníková, kterou si za poslankyni zvolili lidé v Olomouckém kraji. Další nejasností je, jakou roli bude hrát v nově vzniklém hnutí Václav Klaus starší. Spekuluje se o zapojení do zahraniční politiky.

Další články